Terugblik op UDesignCafé in de Werkspoorkathedraal met Autobahn

Op 25 april heeft er weer een uniek UDesignCafé plaatsgevonden in het Werkspoorkathedraal op het Cartesiusterrein. Het grafisch ontwerpersduo Rob Stolte en Maarten Dullemeijer van Autobahn namen het publiek op enthousiaste wijze mee in hun eigentijdse manier van vormgeven en ondernemen.  

Autobahn presenteert tijdens UDesignCafé in de Werkspoorkathedraal

Autobahn's teamwork: Rob Stolte presenteert, Maarten Dullemeijer fotografeert

Hun onderscheidende toon werd direct gezet bij de start van hun filmpresentatie. Dit was een scene waarbij Maarten op een beslagen, glazen douchewand schrijft en waarbij alleen het geluid klinkt van het water dat uit de douchekop stroomt terwijl de letters gaandeweg wegvloeien in de waterdruppels en de damp. Door eenvoud en gedurfd materiaalgebruik een krachtige indruk maken, is iets waar Autobahn sterk in is. Dat er veel werk schuilt achter de ogenschijnlijke eenvoud van hun werk, bleek uit de rest van de film.

Zo werd duidelijk dat hun digitale versie van het alfabet in steen, heel wat voorwerk en eigen creativiteit en kennis van het oude ambacht heeft gevergd. Het resultaat is geniaal. Door hun inspanningen is het nu mogelijk een tekst in een lettertype weer te geven alsof het uit steen gehouwen is, maar in beduidend minder tijd dan het monnikenwerk van Hans van der Laan.

Borrelen en netwerken na het UDesignCafé met Autobahn

Borrelen en netwerken na het UDesignCafé in de Werkspoorkathedraal

Niet alleen is Autobahn goed in onderscheidende typografie, zij verstaan ook het vak van creatief ondernemen waarbij zij experimenten niet uit de weg gaan. Juist door te putten uit hun eigen verzameling experimenten en die samen te laten vallen met de wens van de klant, creëren zij een efficiënte werkhouding met inspirerend eindresultaat. Deze inzet heeft hen een reeks aan verschillende prijzen en awards opgeleverd. Hun ambitieuze en professionele insteek verbinden zij graag met projecten waar zij warm voor lopen en willen delen. Zo maakt Autobahn zich hard voor Cartesius als creatieve en culturele hotspot en zijn ze opgenomen in het Bidbook Utrecht 2018 met als doel van Utrecht een culturele hoofdstad te maken. Kortom, UDesign is trots Autobahn als gast te hebben gehad en wenst hen nog vele successen!

Wil je er volgende keer ook (weer) bij zijn? Je kunt je voor de UDesign Cafés en UDesign Meets aanmelden via Meetup.

Ook reageren op dit artikel? Log dan in of maak een account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *