UDesignCafé #2 – De rol van de ontwerpers in e-health

Op 10 april vond in Kapitaal het tweede UDesignCafé van dit jaar plaats met als thema ‘De rol van de ontwerpers in e-health’. De sprekers waren Robbert Slotman, Floris Vlasveld en Ruud Vendeloo.

Zelfredzaamheid, kwaliteit zorgaanbod, vergrijzing, patiënt centraal, transitie jeugdzorg, bezuinigingen, dementie, besparing zorgkosten, mantelzorg, kanker… Vaak zorgwekkende berichten die ons dagelijks bereiken. Urgente kwesties die dringend om adequate oplossingen vragen. Kan technologie daar in behulpzaam zijn? Wat kunnen ontwerpers daar in betekenen?

Floris Vlasveld
is oprichter van Inspire, een softwarestudio nieuwe stijl. Zijn team en hij maken maatwerk webapplicaties en geavanceerde websites. Het uitdenken, ontwikkelen, lanceren en beheren van innovatieve toepassingen doen zij met een intense focus op opdrachtgevers en uiteraard ook hun eindgebruikers.

 

 

Ruud Vendeloo
is freelance interactie ontwerper. In alles wat Ruud ontwerpt is de eindgebruiker het belangrijkste uitgangspunt. Op vragen als “Hoe kunnen we deze pagina zo duidelijk mogelijk maken?” of “Zal een gebruiker dit prettig vinden om te gebruiken?” vindt hij graag het antwoord.

 

 

Robbert Slotman

is ontwerper en medeoprichter van het e-health platform Jouw Omgeving & vennoot bij de Ruimte ontwerpers, ontwerpt voor digitale media als websites en webapplicaties. In grote en complexe projecten weet hij samen met projectgroepen van gevarieerde samenstelling snel een duidelijke lijn uit te zetten.

Aanmelden voor volgende events
Meld je aan via ons UDesign Network op Meetup.

Vriend worden?
Nog geen ‘vriend van UDesign’? Voor € 25,- ben je 5x welkom bij de UDesignCafé’s en ontvang je 2x een consumptiebon per café. Meld je aan als vriend door simpelweg een e-mail te sturen naar info@u-design.nl.

Ook reageren op dit artikel? Log dan in of maak een account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *