Uitnodiging UDesignCafé #4 2014 – Ondernemen in de circulaire economie

Op donderdag 27 november vindt het vierde UDesignCafé plaats met als thema Ondernemen in de circulaire economie – nieuwe verdienmodellen voor bedrijven en ondernemers.
De sprekers zijn Robert-Willem Dol en Douwe Jan Joustra.

Met de ontwikkeling van een circulaire economie gaan ondernemingen zich in een ander speelveld bevinden. Succesvol opereren in een economie waarin gebruik steeds meer terrein wint ten opzichte van verbruik, vraagt om aanpassingen van de bedrijfsvoering en de manier waarop producten en diensten geproduceerd en ontworpen worden. De relaties met klanten, leveranciers, distributeurs, financiers en stakeholders worden anders vormgegeven, net als de manier waarop markten worden bewerkt en inkomsten worden gegenereerd. Maak op 27 november kennis met de circulaire economie waarin waardecreatie telt, in economisch, ecologisch en sociaal opzicht. Een economie die een positieve spiraal creëert, die welvaart bevordert in een wereld van eindige hulpbronnen.

Douwe Jan en Robert-Willem faciliteren samen de waarde-oefening, een interactieve co-creatieve oefening waar inhoud en proces-design samen komen. Via een open forum worden vragen van deelnemers behandeld en korte discussies aangegaan over Circulaire Economie.

Robert-Willem Dol

Robert-Willem Dol spreekt op UDesign cafe 4 Robert-Willem Dol, oprichter van Urban-Goods, heeft zijn focus en ambitie op co-ontwikkeling en co-creatie van organisaties met behoeften op het gebied van (online) innovatie, design vraagstukken en vernieuwing van businessmodellen. Urban-Goods heeft een gamified workshop ontwikkeld als eerste bouwsteen voor organisaties die kansen zien in Circulaire Economie en ondersteunt organisaties in transities van lineaire naar circulaire verdien-/waardemodellen (www.urban-goods.net).

Douwe Jan Joustra

Douwe Jan Joustra spreekt op UDesign cafe 4Douwe Jan Joustra houdt zich bezig met processen in duurzame ontwikkeling op het gebied van stedelijke ontwikkeling, bouw en huisvesting. Hij adviseert overheden en bedrijven in beleid en strategieontwikkeling, met een focus op het stimuleren van innovatie en het verbeteren van de kwaliteit. Als voormalig programmamanager van Agentschap NL was hij verantwoordelijk voor de uitvoering van het Innovatieprogramma Climate Neutral Cities. Hij is één van de pioniers van Cradle to Cradle ontwikkelingsprocessen in Nederland.
Bij IMSA werkt hij samen in een team van specialisten op circulaire economie in het bedrijfsleven, beleid en ruimtelijke ontwikkeling. Op basis van kennis van economie, ecologie, business development en strategische consultancy, bieden zij organisaties inspiratie, implementatie en innovatie. Douwe Jan heeft een uitgebreide ervaring op het werken in dit gebied en vindt zijn basis in ecomimicry (ecologie als inspiratie voor nieuwe economie), patroon van taal, duurzame ontwikkeling en Cradle to Cradle. Als expert in circulaire economie geeft hij presentaties in Nederland en in het buitenland (Rusland, Brazilië, Engeland/Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en China).

Details
Locatie: Kapitaal, Plompetorengracht 4, Utrecht
Datum: donderdag 27 november 2014
Tijd: vanaf 17.30 uur
Kosten: € 10,-
Vrienden van UDesign: gratis entree en 2 consumptiebonnen.

Vriend worden?
Nog geen ‘vriend van UDesign’? Voor € 25,- ben je 5x welkom bij de UDesignCafé’s en ontvang je 2x een consumptiebon per café. Meld je aan als vriend door een mail te sturen naar info@u-design.nl.

Meld je voor het vierde UDesignCafé aan via Meetup

Ook reageren op dit artikel? Log dan in of maak een account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *